ביקרו בדף: 30,646
חוות
שלא תתבלבלו !!!
- מה עושים באתר הזה? – לומדים להכיר את תרבות החווה בישראל.
- מה מרוויחים ממנו? – לינה בצימרים הכי יפים ומקוריים שיש בחוות, אטרקציות שונות כגון: יקבים אקזוטיים ויינות מצויינים, תוצרת חקלאית אורגנית ואחרת, בעלי חיים ופינות ליטוף, סיורים חקלאיים ומורשת, רכיבה על סוסים, טיולי שטח, טיולים רגליים, רעיונות מקוריים לבילוי לזוגות, עריכת אירועים מקוריים – ימי הולדת, בר מצווה ובת מצווה, חתונות (!!!), אירוסין, ירח דבש, ימי גיבוש לעובדים חברות וארגונים…, בקיצור כבר הבנתם, אחד הפוטנציאלים הכי מרתקים ומעניינים לבילוי אותנטי במדינת ישראל כיום…. אבל בעיקר: "אהבת ארץ ישראל"
- מי מרוויח מזה? – קודם כל אתם !!!, כבר קראתם למעלה, אחרי זה מי אם לא, כמובן בעלי החוות. לכל מי שחושב שלהיות בעל חווה זה לחיות בסרט מרתק ומסעיר, אז בערך נכון, רק שמדובר בסרט לא קל או נוצץ בכלל. בעלי החוות בישראל חברים זקוקים לכם עד מאוד. הביקור שלכם בחוות הבודדים, אם לינה, אירוח, קניית תוצרת וכו', היא היא זו שקובעת את שרידתם והצלחתם של בעלי החוות. הצביעו להם בידיים וברגליים, בואו להתארח במקומות היפים ביותר, לאכול אוכל טעים, לשתות יין משובח, לקטוף ירקות, קחו את הילדים לראות טבע ובעלי חיים, לרכב על סוסים, להתנדב…, בקיצור בואו להפגין סולידריות פטריוטיות ישראלית, את אהבת הארץ והאדם, בואו לפרגן למתיישבים אמיתיים ולעצמכם, בואו להכיר את תרבות החוות בארץ ישראל.
- ואם לא תבואו? – לא יקרה ממש כלום, אבל בהחלט יתכן שעל אדמות מולדת אלה תמצאו "דיירים" מסוג אחר..
- *כל התקשרות עם בעל חווה, אף אם בהמלצתנו, הינה מתוך בחירה אישית וחופשית של המעוניין ואחריותו הבלעדית.ותהנו…..
אז מהי חווה כיום? מה זה חווה בכלל? ע"פ מילון וואלה חווה – כפר, אחוזה, משק חקלאי, נחלה מחוץ לעיר מהן כיום חוות בישראל: אינדקס חוות ינסה להגדיר עבורכם את הסוגיה והתואר הזה. בעבר הביטוי חווה עלה בַּטרנד בעיקר סביב נושא חוות סוסים, חוות רכיבה על סוסים.
החל בסוף שנות ה 60, ה 70 וה 80. עדיין לא היכרנו חוות מסוגים אחרים אשר נמצאו כאתרי אטרקציה ובילוי בתחום הזה.
בתחילת שנות ה 90, עת החלה המדינה מקדמת חוות בודדים או ליתר דיוק התיישבות יחידים – ככה זה נקרא, החלה התקשורת חושפת יותר ויותר את הקסם וההילה סביב הנושא, סוג של מיתוס אקזוטי.
כל אחד רוצה להיות חווה החשיפה הביאה לגילוי עניין רב בנושא ועלייה גבוהה בפופולריות החיפוש בגוגל.
הסקרנות באה לידי ביטוי ע" י הכמיהה הכמוסה של אלה המעוניינים לקבל שטח התישבות יחידים להקמת חווה חקלאית או תיירותית, אטרקציונית, או הכל ביחד.
רבים פונים אלינו בשאלה כיצד ניתן לקבל, איך ומאין ניתן לקבל פרטים, האם אפשר קבל מידע מבעלי חוות וכו'.
סימן נוסף של דור החוות הוא העניין הרב והרצון של רבים מבני ארצנו הצעירים המעוניינים להתנדב לעבודה ללא תשלום בחווה.
הרצון לחוות ולהתנסות באורח החיים הקסום הזה נראה היטב על לוח מודעות המתנדבים כאן באתר. לא רק החולמים רוצים להיות חווה.
גם ביישובים חקלאיים, מושבים, משקים חקלאיים, בעלי אדמות בשטחים פתוחים ונוף, במיוחד אלה הקרובים לאזור המרכז או ערוצי תנועה ראשיים, סיגלו לעצמם או הוסיפו את הביטוי חווה הנחשק למיזם העסקי שלהם.
יכול להיות משתלה פשוטה, גן אירועים, שוק איכרים, מגדלי פרחים, אפילו מחסני מכירות של יבואנים שונים, חוות בריאות וספא, חוות נופש וצימרים, חוות דגים, חוות פרפרים, חוות יענים אנטילופות, אלפקות ומה לא… מסחור, או "מסחרה" של המושג חוות.
החווה היא שדרוג תיאורי למיזם חקלאי או עסקי אחר אשר מטרתו להאדיר, לחזק, לעורר משיכה ועוצמה חווייתית למבקרים בו. משהו כמו…, חוות סאות'פורק, זוכרים ג'יי. אר.? כבר אמרנו – "כולם רוצים להיות חווה"…
אז ננסה להגדיר חווה עבורכם למרבה הפלא, לא מצאנו ממש מידע אודות המושג חווה.
מצאנו בויקיפדיה מידע בעיקר סביב המושג הישן והמוכר חווה חקלאית.
הרי זו החווה הטבעית שכולנו מיטיבים להכיר מכל. ויקיפדיה מגדירה בתמצית - "חווה חקלאית היא צורת התיישבות, הכוללת שטחים מעובדים נרחבים לצד מבני מגורים בודדים, שבהם מתגוררים בעלי המקום ולעתים גם עובדים שכירים.
חוות חקלאיות בארץ ישראל היו נפוצות כבר מהתקופה הביזנטית בארץ ישראל.
מבני חוות מתקופה זו מפוזרים ברחבי הארץ ומעידים על השגשוג החקלאי בעת הקמתן". ועוד קצת עובדות היסטוריות סביב הנושא וזהו..
ובכן הזמנים משתנים, ואנו חייבים להודות כי עם שקיעת החקלאות בידיים פרטיות, אנו נאלצים להפנים את השינוי שעובר המושג, כפי שהוצג בדוגמאות מעלה.
אז בהגדרה יבשה - חווה הינה או הינו מתחם נרחב, בשטח העולה על 3 דונם, ע"פ רוב במרחב פתוח, באזור כפרי, התיישבות ותיקה, במושבים, בקיבוצים, בשטחים טבעיים ואפילו בשמורות טבע, או אתרים היסטוריים וארכיאולוגיים, ובסתירה - לעיתים נושק למרכזים אורבניים עקב התפשטות דמוגרפית, החווה תהיה בד"כ מוקפת נוף כלשהו ולפחות קו אופק אחד. חוות נפוצות בעיקר בארץ ישראל בצפון הארץ - ברמת הגולן ובגליל, במרכז הארץ - באזור יהודה ושומרון, ובשנים האחרונות פותחו חוות בעיקר בדרום הארץ, בנגב - לאורף צירי דרך היין ודרך הבשמים באזורים - רמת נגב, מצפה רמון והערבה.
ישנו גם מספר חוות לא מבוטל באזור המרכז שבשפלה ומישור החוף וכן באזור הרי יהודה ירושלים, אך לאלה אין בהכרח קו רצף מאפיין, או אג'נדה תכנונית כאחרות
מאת שמואל עצמון כל הזכויות שמורות